Introdu cuvânt cheie

post

Oportunități studenți – Kennedy Academy for Students 2023

Oportunități studenți – Kennedy Academy for Students 2023

Ambasada Statelor Unite în România, alături de American Councils for International Education, invită studenții români cu vârsta cuprinsă între 18-27 de ani să candideze la cea de-a cincea ediție a Kennedy Academy for Students. Programul Kennedy Academy for Students este structurat în jurul subiectelor de democrație, educație civică și participare activă în comunitate și va avea loc între 20-24 februarie 2024 în București.  
Acest program își propune să ofere unui număr de 15 participanți, membri ai unei organizații studențești/ONG,  șansa de a învăța despre leadership și implicare civică  în sectorul ONG din România, să își îmbunătățească nivelul de comunicare în engleză și să învețe despre valori democratice pe care le vor putea folosi pentru a fi activi în sfera civică.
La sfârșitul programului, studenții vor avea șansa de a își împărtăși noile cunoștințe cu alți studenți, colegi și profesori și să își pună în practică propriile idei prin realizarea unor proiecte civice locale în organizațiile sau comunitățile din care provin. 
 
Cei interesați se pot înscrie online până pe data de 7 Ianuarie 2024, completând formularul disponibil aici:
 
Competiția este deschisă studenților, masteranzilor și doctoranzilor care îndeplinesc cumulativ condițiile de eligibilitate:
  • au cetățenie română; 
  • sunt, la momentul înscrierii, studenți la universitate la orice profil, înscriși la licență, master sau , din mediul rural și urban; 
  • au minim 18 de ani și maxim 27 de ani împliniți în momentul începerii programului (20 Feb. 2024);  
  • sunt înscriși într-o asociație studențească din România /ONG; 
  • au cel puțin un nivel mediu de cunoștințe în limba engleză; 
  • sunt creativi, implicați civic și cu rezultate universitare bune; 
  • demonstrează interes față de tematica programului; 
  • sunt dispuși să organizeze cel puțin un proiect civic local în perioada februarie-martie 2024; 
Programul Kennedy Academy for Students este un program sponsorizat de U.S. Embassy Bucharest și implementat de American Councils for International Education Romania.
Mai multe informații despre proiect pot fi găsite în comunicatul de presă atașat și pe site-ul: