Introdu cuvânt cheie

post

Invitație masă rotundă: Acces la justiție & Pro bono

Invitație masă rotundă: Acces la justiție & Pro bono

Stimate Domn/Stimată Doamnă,
Centrul de Acțiune pentru Egalitate și Drepturile Omului (ACTEDO), alături de partenerii Baroul Cluj și Baroul Dolj, are onoarea de a vă invita miercuri, 25 noiembrie 2020, între ora 16:00 și 19:00, pe platforma Zoom, la o masă rotundă intitulată:

Săptămâna Europeană a Avocaturii Pro Bono: Accesul la justiție al grupurilor vulnerabile

În cadrul evenimentului se vor discuta nevoile grupurilor vulnerabile în privința accesului lor la justiție și oportunitatea reglementării avocaturii pro bono in România. Totodată, va fi prezentat modul de funcționare și rezultatelecelui mai mare centru de asistență juridică pro bono din România – Rețeaua Pro Bono pentru Drepturile Omului – în cei 5 ani de existență ai acestuia.

De asemenea, vor lua cuvântul avocați pro bono din toată țara, care vor împărtăși din experiența lor de a sprijini persoane aflate în situații vulnerabile, în cazuri de încălcări ale drepturilor fundamentale: persoane cu dizabilități, victime ale violenței domestice, familii monoparentale fără posibilități materiale. Totodată, deoarece avocatura pro bono nu este încă reglementată în România, în cadrul evenimentului va fi prezentată o propunere de modificare a legislației pentru ca aceasta să beneficieze de un cadru legal și să fie încurajată formal.

Vă rugăm să ne confirmați participarea prin completarea formularului atașat, până vineri, 20 noiembrie. Ulterior înscrierii, veți primi agenda și mai multe detalii despre masa rotundă.

Formularul de înscriere: https://forms.gle/iaQSDEiyffLRwqGz7

Vă așteptăm!
Echipa ACTEDO