Introdu cuvânt cheie

post

Vizita reprezentanților Université de Bourgogne din Dijon la Facultatea de Drept

Vizita reprezentanților Université de Bourgogne din Dijon la Facultatea de Drept

Vizita reprezentanților Université de Bourgogne din Dijon
la Facultatea de Drept

În ziua de luni, 9 mai 2022, Facultatea de Drept a Universității Lucian Blaga a primit vizita unei delegații de la Universitatea Burgundiei (Université de Bourgogne) din Dijon.
Delegația a fost formată din dl. Vincent Thomas, președintele Université de Bourgogne, d-na Bénédicte Fortier, Director al Biroului de relații internaționale, dl. Bernhard Altheim, Director de proiect al Biroului pentru consorțiul FORTHEM.
Atât Université de Bourgogne cât și Universitatea Lucian Blaga din Sibiu sunt membre ale Alianței Universitare FORTHEM (https://www.forthem-alliance.eu/). Alianța este una din primele 17 Universități Europene, recunoscute și finanțate începând cu anul 2019. În formula sa inițială, ea cuprindea peste 200.000 de studenți și aproape 20.000 de cadre didactice și de cercetare. Universitatea noastră a fost acceptată în acest consorțiu în anul 2021 (https://www.ulbsibiu.ro/news/universitatea-lucian-blaga-din-sibiu-se-alatura-universitatii-europene-forthem/).
În cursul întâlnirii au fost discutate posibilele modalități de cooperare între Facultatea de Drept a Universității Lucian Blaga și Facultatea de Drept a Universității din Dijon – atât în mod direct cât și în colaborare cu ceilalți parteneri din cadrul Alianței FORTHEM.
Au fost reamintite afinitățile culturale și juridice existente între Franța și România, au fost prezentate potențialul fiecăreia din cele două Facultăți, așteptările reciproce și etapele imediate de urmat, au fost stabilite o serie de principii ale colaborării viitoare, care să permită realizarea unor obiective comune ale consorțiului: creșterea numărului de mobilități ale studenților, cadrelor didactice și personalului administrativ, crearea unor programe de studiu și proiecte de cercetare.