Introdu cuvânt cheie

post

Pe 27 septembrie ne revedem la Noaptea Cercetătorilor!

Pe 27 septembrie ne revedem la Noaptea Cercetătorilor!

Pe 27 septembrie 2024 ne alăturăm pentru a unsprezecea oară celor peste 340 de orașe europene care celebrează Știința, cu toate interfețele sale. Noaptea Cercetătorilor este momentul în care laboratoarele și centrele de cercetare își deschid porțile la propriu, pentru a îi primi într-un mediu prietenos și într-o manieră non-formală pe toți pasionații de știință și cercetare. Și la ediția din acest an, prin eforturile a peste 200 de cadre didactice și a unui număr impresionant de voluntari, vom organiza experimente, ateliere de pictură și muzică, prezentări ale orașelor viitorului și soluții pentru punerea în valoare a energiilor regenerabile. Nu vor lipsi din program lansările de carte, conferințele pe teme culturale și științifice, atelierele de traduceri și studioul de jurnalism, deschis tuturor. În fiecare spațiu pus la dispoziția publicului, un domeniu științific își va dezvălui tainele, fie că este vorba despre lumea dreptului, a științelor economice, teologiei, artei culinare inovative sau a roboților industriali.

Ediția din acest an este organizată în parteneriat cu Academia Forțelor Terestre, Biblioteca Județeană ASTRA, Consiliul Județean Sibiu, Ministerul Educației Naționale. Proiectul este înscris și finanțat în cadrul Programului – Agenda pentru cultură și dezvoltarea comunității a Consiliului Județean Sibiu și contribuie la creșterea implicării tinerilor în viața culturală a comunității și la promovarea imaginii Sibiului la nivel național și internațional.
De asemenea, ni s-au alăturat cu evenimente culturale care vor fi desfășurate în județ, Primăria Păuca, Parohiile ortodoxe Hamba și Agnita II. Companii din mediul industrial vor fi prezente cu standuri de prezentare a rezultatelor cercetării, iar din mediul preuniversitar vor fi găzduite proiecte derulate de liceele sibiene cu institute de cercetare din spațiul european.

Noaptea Cercetătorilor este cea mai mare manifestare de știință destinată publicului larg din România, care evidențiază importanța angajamentului public față de educație și cercetare.

Programul evenimentului este disponibil aici: https://noapteacercetatorilor.ulbsibiu.ro/ro/