Introdu cuvânt cheie

post

Lideri pentru Justiţie XI (2020)

Lideri pentru Justiţie XI (2020)

Fundația Konrad Adenauer, Programul Statul de Drept Europa de Sud-Est Str.Franzelarilor, nr. 5, 020785 http://xn--bucuretiwww-o9d.kas.de/rlpsee
Program de leadership pentru tineri pofesioniști în drept din România (Ediţia a 11-a)

Programul Statul de Drept Europa de Sud-Est al Fundaţiei Konrad Adenauer lansează apelul la candidaturi pentru cea de-a 11-a ediţie a programului de leadership pentru tineri jurişti din România – Lideri pentru Justiţie.
Programul este deschis tinerilor juriști între 22 și 35 de ani aflați în primii 5 ani de carieră profesională, masteranzilor, precum și studenţilor la drept aflați în ultimul an de studiu. Vor fi selectaţi 20 de tineri juriști cu potenţial de lideri.
Lideri pentru Justiție pune accent pe deprinderea abilităților și dezvoltarea cunoștințelor de leadership, o mai bună înțelegere a profesiilor juridice (prin interacțiunea cu participanții și absolvenții programului) și a sistemului de justiție în ansamblul lui (prin întâlnirile cu profesioniști din domeniu) dar și pe identificarea soluțiilor pentru rezolvarea problemelor din sistemului de justiție și din societatea românească în ansamblul ei.
Candidatura ta trebuie să conţină: • un CV, • o scrisoare de motivaţie de o pagină, și • un eseu de maxim două pagini în care să prezinți, la alegere, o schimbare pentru sistemul de justiție, pentru profesia din care faci parte sau pentru instituția în care activezi. Identifică o problemă punctuală (ceva care te deranjează profund), vino cu soluții concrete (sustenabile pe termen lung) care să reflecte schimbarea și descrie cum îți aduci tu aportul, prezintă cum ar trebui să arate sistemul/instituția/profesia după implementarea schimbării.
Documentele vor fi redactate în limba română, mărime text font 11 și o distanţă de 1,5 între rânduri.
Trimite candidatura ta la adresa office.rspsoe@kas.de până la data de 20 octombrie 2019, ora 23:59. Fiecare candidat va primi o confirmare de înscriere, via email, în maxim 48 de ore de la expirarea termenului limită. În lipsa acestei confirmări, vă rugăm să ne contactați.
Procesul de selecţie va consta din 2 etape: • preselecția candidaturilor scrise (21 octombrie – 1 noiembrie 2019) și • interviurile cu cei preselectaţi (11 – 15 noiembrie 2019) Comunicarea rezultatului final: până la data de 6 decembrie 2019.
Atât candidaţii (pre)selectați, cât şi cei respinşi vor fi anunțați prin e-mail.
Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți, intră pe site-ul www.kas.de/leadership, pe pagina oficială de Facebook www.facebook.com/LeadersforJustice sau pe canalul de Youtube LeadersforJustice.
Pentru mai multe detalii, vă rugăm să lecturați atașamentul PDF