Introdu cuvânt cheie

post

FOLLOW THE LAW  – Jurnal de bord –

FOLLOW THE LAW – Jurnal de bord –

Cuvântul Decanului Facultății de Drept
Dragi studenți și masteranzi ai Facultății de Drept,

 

Vă felicit în primul rând pentru că voi sunteți cei aleși a participa la această primă vizită de studii pe care Universitatea Lucian Blaga din Sibiu, prin intermediul Fundației Hasso Plattner, o organizează pentru voi. Tocmai pentru că este prima astfel de vizită am considerat să urmăm o cale a Dreptului pe care îl studiem și în experimentăm în fiecare zi.
Având în vedere că Facultatea de Drept din Sibiu își are începuturile în Academia de Drept cezaro-crăiască ce a funcționat încă din 1844 la Sibiu în Imperiul Habsburgic de atunci vom pleca să vedem cum funcționează sistemul de drept din fosta capitală imperială și în țara ce a moștenit imperiul, adică în Austria. Această călătorie a voastră nu poate să nu vă ducă și într-una dintre capitalele Uniunii Europene de azi, adică spre Strasbourg, acolo unde parte din legile europene sunt adoptate de către legislativul european sau acolo de unde așteptăm de multe ori decizii ale Curții Europene a Drepturilor Omului tocmai pentru a putea alinia legislația națională la standarde ale comunității din care cu toții ne bucurăm să facem parte.
Vă doresc să aveți parte de o vizită de studii cu mult folos pentru fiecare dintre voi, iar în urma acestei vizite spectrul vostru european să fie mult mai cuprinzător.

Succes!