Introdu cuvânt cheie

post

Competiție Internaţională Studenţească de Drept Internaţional

Competiție Internaţională Studenţească de Drept Internaţional

În perioada 7-9 februarie 2019 Facultatea de Drept din cadrul Universitatii Lucian Blaga din Sibiu este gazda Rundelor Naționale de Calificare ale Competiției Internaţionale Studenţești de Drept Internaţional Philip C. Jessup International Law Moot Court Competition 2019.
Philip C. Jessup Moot Court Competition este cel mai prestigios concurs de procese simulate, pe drept internaţional, care se desfăşoară între facultăţile de drept din lume, începând cu anul 1960. El presupune alcătuirea unei echipe, formate din 4-5 studenţi şi unul sau două cadre didactice coordonatore, rezolvarea în scris şi prezentarea orală (în limba engleză) a unor pledoarii în legătură cu o speţă de drept internaţional dată de organizatori. Concursul presupune 2 faze, o faza naţională şi o fază internaţională. Cea din urmă se va desfășura la Washington, în luna aprilie 2019, iar la aceasta va participa doar echipa câștigătoare a fazei naţionale.
În concurs sunt înscrise echipele Facultăților de Drept din cadrul Universității din București și a Universității de Vest din Timișoara. Organizatorul fazei naționale este Facultatea de Drept din cadrul Universității Lucian Blaga din Sibiu iar jurizarea va fi asigurată de către cadre didactice de la Facultățile de Drept ale universităților Babes-Bolyai din Cluj (2 judecători), Alexandru Ioan Cuza din Iași (2 judecători) și de la Facultatea de Științe sociale, specializarea Relații Internaționale, a Universității Lucian Blaga din Sibiu (2 judecători).
Atașat se găsește programul și afișul evenimentului. Vă așteptăm pe toți cei interesați.