Facultatea de Drept

ELSA


 ELSA-The European Law Students’ Association

ELSA este cea mai mare organizaţie din lume a studenţilor în drept şi a tinerilor jurişti, cu peste 30.000 de membrii din 37 de state europene şi 200 de universităţi (tot atâtea câte Grupuri Locale sunt). Este a asociaţie apolitică şi non-profit şi se bucură de sprijinul altor asociaţii internaţionale şi asociaţii guvernamentale. ELSA menţine legatura şi cu organismele internaţionale , unde participa activ, dovada faptul că este membru consultativ cu statut special pe lângă UNESCO, UNCITRAL, ECOSOC, având şi reprezentanţi permanenţi la sediile ONU, din New York, Geneva şi Viena.

ELSA România este singura asociaţie a studenţilor în drept şi a tinerilor jurişti care activează lanaţional în România. ELSA România s-a constituit în data de 6 Decembrie 1990. In present, ELSA Romania numara 7 Grupuri Locale active si un Grup Local observatory, in marile centre universitare din tara.

ELSA Sibiu este unul din cele 7 Grupuri Locale active, care a luat fiinta in 1996. De 11 ani, ELSASibiuaduce sub aripile sale studentii facultatilor de drept din Sibiu, inca de cand sunt boboci, pentru a-i forma si a-i invata sa faca parte din viata intr-un mod cat mai util.

ELSA Sibiu este unul din cele 7 Grupuri Locale active, care a luat fiinta in 1996. De 11 ani, ELSA Sibiu aduce sub aripile sale studentii facultatilor de drept din Sibiu, inca de cand sunt boboci, pentru a-i forma si a-i invata sa faca parte din viata intr-un mod cat mai util.

In cadrul acestei asociatii functioneaza trei arii de activitate- Departamentul Activitati Academice, Departamentul S.T.E.P, Departamentul Seminarii si Conferinte- si doua arii de sustinere- Departamentul Marketing&IT si Departamentul Resurse Umane. Pe langa aceste departamente, exista trei functii unipersonale: Trezorier, Secretar General si Presedinte.

Departamentul AA-Activitati Academice

Activităţile academice sunt împărţite în:

• Literatură Juridică (Legal Writing): Selected Papers on European Legislation, Concursuri de eseuri;
• Studii Externe (Studies Abroad): Study Abroad Programme, Guide to Legal Studies in Europe;
• Cercetare Juridică (Legal Research): Legal Research Group, Legal Research Programme;
• Teorie şi Practică (Bridging Theory and Practice): Moot Court Competition, Legal Debates, Lawyers at Work;
• Explorări Juridice (Legal Explorations): Lectures&Panel Discussions

Departamentul S.T.E.P-Student Trainee Exchange Programme

 

Departamentul STEP ofera posibilitatea studentilor la drept sa participe la stagii de practica inca din primii ani de facultate, la nivel local-prin programul POSTUNIVERSITARIA(care se adreseaza tuturor studentilor la Drept, indiferent daca sunt membri sau nu),national-prin programul S.I.S (Schimb Intern de Studenti), cat si international-prin programul STEP –unde angajatorul fie remunereaza angajatul, fie ii asigura cazare si masa pentru toata perioada pe care acesta o petrece in strainatate (prin intermediul ELSA Online, unde se gasesc atat formularul aplicantului, cat si conditiile angajatorului). Ultimele doua proiecte sunt deschise doar studentilor membri ELSA.

Departamentul S&C –Seminarii si Conferinte

Prin acest departament studentul are posibilitatea sa isi dezvolte cunostintele pe o anumita tema, sa fie parte active in sesfasurarea unor programe de o anvergura mare, in care sunt implicate atat studenti , cat si cadre universitare si personalitati din lumea juridica.

Programul include:
• Seminarii – sunt evenimente scurte, de una până la trei zile, în cadrul cărora studenţii au posibilitatea să îşi dezvolte şi să aprofundeze cunoştinţele referitoare la teme juridice de actualitate.
• Conferinţe – se desfăşoară pe o perioadă de până la şapte zile, abordează teme de mai mare amploare şi constau atât în prelegeri susţinute în plenară, cat şi în ateliere de lucru.
ELSA Internaţional organizează anual aproximativ 50 de seminarii şi conferinţe internaţionale.
• Şcoli de Drept – au o durată de până la 14 zile, pot avea participare naţională sau internaţională şi au în program cursuri şi ateliere de lucru.
• Vizite de Studiu – oferă posibilitatea studenţilor de a cunoaşte grupuri ELSA din ţară şi din Europa. Acestea întotdeauna includ vizite instituţionale, familiarizând astfel membrii ELSA cu diferitele sisteme juridice, sociale şi educaţionale.

Departamentul Marketing&IT- MKT&IT

MKT&IT este departamentul care se ocupa de tot ceea ce inseamna imaginea ELSA, comunicand in mod indirect cu studentul prin intermediul formei scrise a transmiterii mesajului. Prin afise, fluturasi, site, publicatii, departamentul acesta atrage in fiecare an mai multi studenti, sporind astfel numarul studentilor parte in acesat organizatie mondiala.

Resurse Umane –RU

Acest department are un rol foarte important in recrutarea membrilor si motivarea acestora prin SLMI –seminarii locale de motivare si instruire si traininguri pe diferite teme. De catre acest eveniment este tinuta baza de date a asociatiei, cu privire la membri si activitatea lor, astfel incat sa se tina o evidenta stricta cu privire la formarea membrului recrutat.

Biroul Local actual- mandatul 2016-2017

Nr crt
Functie
Numele si prenumele
1
PRESEDINTE Elena – Theodora Lăzăroiu
2
SECRETAR GENERAL Ioana – Karolina Yanis
3
TREZORIER Nicoleta Cutean
4
VICEPRESEDINTE AA Alexandru Prodaj
5
VICEPRESEDINTE STEP Flavius Turean
6
VICEPRESEDINTE S&C Paul Şurtea
7
VICEPRESEDINTE MKT&IT Radu-Mihai Încă
8
VICEPRESEDINTE RU Ştefan Cîrstoiu
8
Dir. FR Larisa Dediu
8
Dir. PR Iulia Iftimie

Facultatea de Drept

Copyright © 2017 Facultatea de Drept